Jij en je huisdier in balans

Petitgrain

Dit is een rustgevende geur en wordt wel beschouwt als de mannelijke variant van Lavendel. Dit maakt het ook wel een optie voor dieren die Lavendelgeur niet prettig vinden.

Petitgrain essentiële olie wordt gewonnen uit de zure sinaasappel, die van oudsher gebruikt wordt in traditionele verzorgingsrituelen. Petitgrain wordt volop gebuikt in de parfumindustrie vanwege het frisse, kruidachtige aroma.

Petitgrain kan ondersteunen bij vermoeidheid, overmatig transpireren en het versterkt het zenuwstelsel. Het wordt soms gebruikt bij snurken omdat het net als bij Lavendel ontspanning brengt (smeer op borst). Dit maakt het ook een optie voor spanningshoofdpijn (smeer op slapen).

Het is een krachtige, oppeppende geur.

Mentaal werkt deze olie verhelderend, stimulerend maar ook herstellend bij vermoeidheid en stress. 

 

Gebruik

  • Gebruik Petitgrain in combinatie met doTERRA gefractioneerde kokosolie voor een ontspannende massage 
  • Verdun en breng aan op de huid voor het verminderen van huidimperfecties en om te ondersteunen bij een vette huid (of vet haar).
  • Verdamp de olie. Combineert goed met andere citrusoliën, cassia, kaneel, eucalyptus, geranium en citroengras 

 

  • Voor paarden of andere grote dieren: Druppel Petitgrain over de ruggengraat of op de plek van een orgaan dat ontspanning kan gebruiken, eventueel verdund in een draagolie.
  • Voor honden: verdun 1 druppel in 5-10ml draagolie en masseer in. Misschien kan je reflexpunten gebruiken.
  • Voor katten: Alleen verdampen. Geef ze altijd de kans om weg te lopen van de geur.

 

Vermijd zonlicht en UV-straling gedurende ten minste 12 uur na het aanbrengen. Dit omdat het lichtgevoeligheid geeft aan de huid net zoals bij andere citrus olie.