Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Myrrh

Mirre is een belangrijk onderdeel van doTERRA Salubelle en vele andere huidverzorgingsproducten vanwege de weldadige werking op de teint van de huid. Mirre wordt van oudsher gebruikt tijdens meditatie en voor balsemen, en het blijft een waardevolle en onmisbare olie in elke verzameling van essentiële oliën.

Mirre beïnvloedt het endocriene systeem, het immuunsysteem, de huid en het zenuwstelsel.

Mirre helpt je emotionele balans en gevoel van vree en welzijn te bevorderen. Het bevorderd de bewustwording en is opbeurend, aardend. Bevat unieke eigenschappen die de huid reinigen en de uitstraling van de huid verbeteren.

Myrrh olie is geweldig voor dieren, ook voor katten. Myrrh word gebruikt voor de huid, voor de vacht, in een massagemengsel en zelfs in tandpasta.

 

Gebruik

  • Gebruik Mirre om je bewustzijn te verhogen en stemming te verbeteren
  • Voeg een of twee druppels toe aan je moisturizer
  • Voeg 1-2 druppels mirre olie toe aan een roller draagolie (van donker glas) zodat je deze altijd bij je kan dragen. 
  • Voeg Mirre olie toe aan je mondwater of tandpasta
  • Voeg toe aan een massagemengsel

 

Deze olie kan veilig gebruikt worden bij alle soorten dieren


Het kan worden gebruikt bij huidaandoeningen, candida, mond- en tandproblemen, endocriene en hormoongerelateerde aandoeningen, luchtwegproblemen en meer, ook als eetlustopwekker.

Mirre heeft oa anti-infectieuze, ontstekingsremmende, antiseptische bestanddelen. Mirre is een analgeticum die het zeer nuttig maakt bij het omgaan met allerlei soorten pijn, zoals na operaties maar ook lekker in massage olie.

 

Deze olie is ook erg nuttig bij het omgaan met emotionele problemen van verlating, wantrouwen, verwaarlozing etc.


Voor honden: Verdampen of direct insmeren op de plek. Breng bv 1-2 druppels van deze olie topisch langs de wervelkolom aan.

Het kan ook inwendig worden gegeven, hoewel het erg bitter is en ze het mogelijk niet zo willen opnemen. Je mag het op iets lekkers doen.


Voor katten: verdampen of topische toepassing direct op het gebied van de klacht (begin altijd met verdunnen), mengen in natvoer voor oraal toedienen Verdun dan 1 druppel in 30 druppels dragerolie en geef hier één druppel hiervan om mee te beginnen. Het kan onverdund worden gegeven als de kat het verdraagt, hoewel dat over het algemeen niet nodig is.


Voor paarden of grote dieren: gebruik deze olie plaatselijk direct over het gebied, en het kan ook oraal worden toegediend (2-5 druppels per 500kg tweemaal daags). Het is vooral handig bij wondbehandeling.
Deze olie is nuttig na een operatie om te helpen bij pijn en angst die gepaard gaan met pijn. Ook opsmeren bij orale pijn als gevolg van tand/tandvleesproblemen of mondzweren is zeer nuttig.


Deze olie mengt heel goed met veel andere oliën zoals lavendel, frankincense, helichrysum, sandelhout en koriander.