Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Teatree (Melaleuca)

Deze kan teveel zijn voor honden en zeker voor katten. Wat mij betreft is dit alsnog een musthave met huisdieren om de ruimtes mee te desinfecteren.

Je kan deze olie prima in dweilwater gebruiken om de vloer mee te ontsmetten, en bij de was druppelen om vieze dekens te reinigen.

 

Maar gebruik deze olie niet om in te laten nemen en smeer ze nooit puur in op het dier!

 

Theeboom essentiële olie, vaak ook "Melaleuca" essentiële olie genoemd, bestaat uit meer dan 92 verschillende componenten en heeft geweldige toepassingsmogelijkheden op de huid. Melaleuca olie bestaat uit meer dan 92 verschillende bestanddelen en kent eindeloze toepassingen.

De bladeren van de Melaleucaboom werden eeuwenlang gebruikt door de Aboriginals van Australië. Ze pletten de bladeren en brachten ze aan op de huid voor een verkoelend effect tijdens hitte.

 

Gebruik

Teatree is fijn voor de huid maar moet niet teveel (niet puur) op dezelfde plek gebruikt worden. Dan kan het gaan irriteren. Het reinigt en verzacht de huid en is daarom fijn in bijvoorbeeld scrubs of cremés.

 

Teatree werkt antibacterieel en antischimmels. Dit is niet alleen handig in huis maar ook lichamelijk. Smeer op de plek waar je het nodig hebt (bv op de keel bij inwendige klachten, of op de voeten bij voetschimmel). Dit mag tijdelijk puur gebruikt worden.

 

Teatree mag in de verdamper gebruikt worden maar liever niet in een huishouden met dieren.