Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Coriander

Korianderzaad reinigt en ontgift het lichaam, ook ondersteunt het de spijsvertering. Het heeft antiseptische en maagversterkende eigenschappen. Koriander kan mogelijk helpen na langdurige ziekte, of na een bevalling om weer aan te sterken. Ook kan het helpen bij vermoeidheid en weinig motivatie om iets te doen.

Er zijn onderzoeken gedaan waarbij bleek dat Koriander een positief effect heeft op Artritis en pijnklachten.

Koriander heeft stimulerende bestanddelen voor de de hormoonproductie. Omdat insuline ook een hormoon is, kan de productie hiervan dus gestimuleerd worden door middel van de consumptie van koriander. Doordat de alvleesklier de productie van insuline verhoogt, wordt de absorptie van suiker in het bloed verbeterd. Dit is met name voor mensen met diabetes of prediabetes een uiterst krachtig effect. Zodoende wordt namelijk de kans op een hoge bloedsuiker verlaagd. Maar ook het tegenovergestelde is waar. Het heeft ook een positief effect op lage bloedsuiker (houdt altijd bloedsuiker goed in de gaten en overleg met je arts).

Coriander doet ook iets met het cholesterol, aangezien cholesterol word aangemaakt om hormoonspiegels in balans te houden. Een disbalans van cholesterol betekend dus eigenlijk ook altijd dat er meer aan de hand is..

 

Bovendien bevordert koriander ook andere metabole functies die je helpen gezond en slank te blijven.

Psychisch helpt koriander je zenuwstelsel tot rust brengen. Hierdoor wordt het geheugen geholpen. Het staat voor pijn leren loslaten, tegen opkroppen. Het bevorderd onafhankelijkheid en zelfredzaamheid. Het is opwekkend bij vermoeidheid en zwakte. Doe de essentiële olie hiervoor in de verdamper!

 

Gebruik

Coriander olie kan men verdampen, insmeren of innemen.

Deze olie mag bij koken gebruikt worden, let op want het is snel teveel.

Ook mag het met capsules ingenomen worden, maar dit is vaak niet eens nodig.

Essentiële olie dringt snel door in de cellen. Inmasseren is vaak al genoeg!

Ik maag meestal een mengsel in een draagolie om dagelijks in te masseren. Dit kan op reflexpunten, rondom de ruggengraat of specifiek op een plek waar je het nodig hebt (buik, gewrichten etc).

 

Let op: overdosering kan leiden tot irritatie van de nieren! Tijdens de zwangerschap liever niet innemen, wel topisch of aromatisch gebruik mogelijk.

 

Voor dieren

Coriander aroma past bij dieren die onzeker zijn of controlerend zijn (ook dat komt uit onzekerheid he).

Maar ook dieren die zich continue aanpassen, en hun eigen pad kwijt zijn. Conforming, masking, fawn. Dit is een fight/flight respons. En dat is dus niet zo mooi. Ook dieren hebben hun eigen karakter, hun eigen pad te bewandelen. Waarom zou je ze anders nemen.

 

Voor paarden: Hoeft niet verdund te worden, mag wel, zeker bij gevoelige dieren. Druppel het over de ruggengraat of doe in voedsel. Geef inwendig dagelijks 2-3 druppels door appelmoes of lijnzaadolie zodat het goed mengt!

 

Voor honden: Verdun tot 3% en breng tweemaal daags 1 druppel aan op de huid tussen de achterste voetzolen.

 

Voor katten: Verdun tot 1-2% en breng tweemaal daags 1 druppel aan op de achterste voetzolen of oortopjes

 

Als u insuline toedient, WEES HEEL VOORZICHTIG met het toevoegen van oliën, aangezien deze de behoefte aan insuline kunnen verminderen, dus wanneer u de insuline toedient, kan dit leiden tot hypoglykemie, wat behoorlijk gevaarlijk is. Werk met uw dierenarts samen en hou de bloedglucose nauwlettend in de gaten om te zien of insuline nodig is, en in welke dosis.