Jij en je huisdier in balans

Coriander

Korianderzaad reinigt en ontgift het lichaam, ook ondersteunt het de spijsvertering. Het heeft antiseptische en maagversterkende eigenschappen. Koriander kan mogelijk helpen na langdurige ziekte, of na een bevalling om weer aan te sterken. Ook kan het helpen bij vermoeidheid en weinig motivatie om iets te doen.

Er zijn onderzoeken gedaan waarbij bleek dat Koriander een positief effect heeft op Artritis en pijnklachten.

Koriander heeft stimulerende bestanddelen voor de de hormoonproductie. Omdat insuline ook een hormoon is, kan de productie hiervan dus gestimuleerd worden door middel van de consumptie van koriander. Doordat de alvleesklier de productie van insuline verhoogt, wordt de absorptie van suiker in het bloed verbeterd. Dit is met name voor mensen met diabetes of prediabetes een uiterst krachtig effect. Zodoende wordt namelijk de kans op een hoge bloedsuiker verlaagd. Maar ook het tegenovergestelde is waar. Het heeft ook een positief effect op lage bloedsuiker.

Coriander doet ook iets met het cholesterol, aangezien cholesterol word aangemaakt om hormoonspiegels in balans te houden. Een disbalans van cholesterol betekend dus eigenlijk ook altijd dat er meer aan de hand is..

 

Bovendien bevordert koriander ook andere metabole functies die je helpen gezond en slank te blijven.

Psychisch helpt koriander je zenuwstelsel tot rust brengen. Hierdoor wordt het geheugen geholpen. Het staat voor pijn leren loslaten, tegen opkroppen. Het is opwekkend bij vermoeidheid en zwakte. Doe de essentiële olie hiervoor in de verdamper!

 

Gebruik

Coriander olie kan men verdampen, insmeren of innemen.

Deze olie mag bij koken gebruikt worden, let op want het is snel teveel.

Ook mag het met capsules ingenomen worden, maar dit is vaak niet eens nodig.

Essentiële olie dringt snel door in de cellen. Inmasseren is vaak al genoeg!

Ik maag meestal een mengsel in een draagolie om dagelijks in te masseren. Dit kan op reflexpunten, rondom de ruggengraat of specifiek op een plek waar je het nodig hebt (buik, gewrichten etc).

 

Gebruik bij dieren: alleen in overleg en dan verdund. Verdampen mag.

Let op: overdosering kan leiden tot irritatie van de nieren! Tijdens de zwangerschap liever niet innemen, wel topisch of aromatisch gebruik mogelijk.