Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Spanish Sage

Spanish Sage (ook wel Lavendel Salie genoemd) is hoog in Kamfer dus veel dieren zullen de geur niet prettig vinden.

Deze specifieke soort is makkelijk en duurzaam te kweken, er komt amper water aan te pas. Vandaar dat ervoor is gekozen om deze olie aan het assortiment toe te voegen, het brengt weer veel banen. Ook is het een van de veiligste vormen van Salie! Vele andere soorten (zoals gewone Salie) brengen mogelijk schadelijke stofjes met zich mee. Dat willen we natuurlijk niet in onze essentiële olie.

 

Door de Kamfer en het ander bestanddeel de 1,8 Cineol (eucalyptol) kan deze olie de luchtwegen ondersteunen. Het aroma is ondersteunend voor het geheugen. Men kan salie inzetten bij huidproblemen en wonden. Het ondersteund in stressmanagement maar is vooral extreem goed bij rouw en angst.

 

Men kan deze gebruiken zoals rozemarijn, het aroma is stimulerend maar ook ontspannend voor het brein. Het ondersteund een stille, kalme geest.

 

Mensen mogen deze salie ook innemen voor cognitieve steun, masseren om bindweefsel los te maken of verdampen voor een positieve sfeer en alertheid. Ook fijn voor haar en huid, dus kan in je shampoo!

 

Bij dieren

Bij dieren gebruiken we hem voornamelijk voor training en bij cognitieve problemen zoals dementie (zonder toevallen, niet gebruiken bij epilepsie).

Niet gebruiken bij bloedarmoede en voorzichtigheid geboden bij zwangerschap/zogende dieren.

 

Bij katten alleen verdampen (en geen heel flesje he, enkele druppels). Voor dieren niet teveel gebruiken, liever als hete olie inzetten just to be safe.