Jij en je huisdier in balans

Melissa

Melisse wordt van oudsher gebruikt vanwege de positieve effecten op de gemoedstoestand. Het bevordert gevoelens van kalmte bij gebruik op de huid.

De zoete, frisse, citrusachtige geur van Melisse, ook wel citroenmelisse, stond bekend om het aantrekken van honingbijen. Dit is waar de naam Melisse (melissa) vandaan komt, dat is Grieks voor honingbij.

 

Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Melissa olie is dat het een gezond immuunsysteem kan helpen ondersteunen bij inwendig gebruik. Ja, Melissa mag je innemen!


Twee van de belangrijkste chemische bestanddelen van Melisse olie zijn geranial en neral. Deze twee chemicaliën bevatten verzachtende eigenschappen die deze essentiële olie tot een perfecte olie maken om te ontspannen.

Melissa olie bevat bèta caryofylleen en dit bestanddeel is geweldig om spanning en zenuwen te kalmeren en zal een krachtig hulpmiddel zijn tijdens angstige momenten.

Laat na een lange dag uw lichaam en geest ontspannen en tot rust komen. Het aanbrengen van etherische olie van melisse zal gevoelens van stress helpen verminderen en emotioneel welzijn bevorderen. Ook kan het helpen slaap bevorderen.

 

Melissa olie kan dieren en kinderen ondersteunen als ze zich niet zo lekker voelen. Laat ze de geur inhaleren en smeer evt wat onder de kindervoetjes.

 

Gebruik

  • Voor de huid: voeg toe aan je crème of aan een spuitflesje met water en verstuif op het gezicht voor een verjongend effect op de huid
  • Verdamp voor het ontspannende aroma, ook heerlijk voor het slapengaan
  • Wrijf op het voorhoofd, de schouders of de borst voor een gevoel van rust en om je emotionele welzijn te bevorderen
  • Ontspan na een lange dag jouw lichaam en geest met een massage met Melisse essentiële olie
  • Inname: druppel in een capsule of in een flink glas water