Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Tulsi (Holy Basil)

Heel anders als zoete basilicum die je in de keuken gebruikt. Tulsi is een hete olie dus gebruik er niet te veel van en verdun in draagolie wanneer je het op de huid gebruikt.

 

Verdampen is altijd fijn. Het zuivert de lucht en ondersteund daarmee de luchtwegen, zoals veel van onze oliën doen. Vanwege de antibacteriële (en schimmelwerende) eigenschappen van de bestanddelen is dit een fijne olie om te verdampen met ziektekiemen in de lucht, maar ook met astma of allergieën. Deze bijzondere verfrissende olie werkt goed bij uitputting, nerveuze spanning, depressie en melancholie.

 

Tulsi bevat heel veel antioxidanten en het is dus een gezonde olie om in te nemen. Ook wordt het vaak in mondverzorging gebruikt vanwege de antibacteriële eigenschappen.

 

Ook in verzorgingsproducten word Tulsi veel ingezet. Het promoot haargroei omdat het de circulatie bevordert. Druppel in je shampoo voor gezond haar, (ook fijn bij vettig haar).

Deze specifieke essentiële olie biedt de vitamine A en C, naast fytonutriënten die de huid beschermen tegen veroudering. Het bestrijdt schade door vrije radicalen. Dit helpt de huidvernieuwing te stimuleren, waardoor de huid egaler, gladder en helderder kan worden. De voedende bestanddelen in de olie zullen ook geïrriteerde huid, eczeem, zonnebrand en huiduitslag kalmeren.

 

Ook word Tulsi ingezet bij hoog cholesterol en om het hart te beschermen. Het ondersteund spijsvertering en zou een goede olie kunnen zijn om in te zetten rondom nierstenen vanwege bepaalde eigenschappen.

 

Gebruik

- Verdun voor topisch gebruik, voor de huid.

- Gebruik in reinigingstonic voor het gezicht met bv acne.

- Verdun en masseer het om en achter de oren (niet in!) bij oorklachten.

- Drup in massage olie voor een verzachtende massage bij pijnklachten.

- Drup in zelfgemaakt mondwater voor een frisse adem maar ook voor verlichting van gevoelig tandvlees of aften. Het is extreem goed voor mondgezondheid.

- Verdamp voor de luchtwegen of voor het aromatisch, emotionele effect.

- Neem in via een capsule voor lichamelijk effect. Zoals bij candida, spijsvertering en voor antioxidanten.

 

Let op in combinatie met bepaalde medicijnen! Met name antidepressiva, bloeddruk middelen en slaapmedicatie. Innemen kan dan een probleem zijn. Je kan het natuurlijk evengoed verdampen of verdund opsmeren.

 

Word ook gebruikt bij Leishmania