De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Siberian Fir

Nog zo'n heerlijke dennengeur. Deze zit in een 15ml flesje.

Siberische spar geeft een gevoel van makkelijk ademen en kalmeert tegelijkertijd de emoties en biedt een aardend effect.

 

Verschillen in Dennenolie

Essentiële olie van Siberische spar bevat hoge concentraties bornylacetaat, kamfeen en alfa-pineen. Douglas Fir bestaat voornamelijk uit bèta-pineen, sabineen en terpinoleen, terwijl White Fir voornamelijk bestaat uit bornylacetaat, alfa-pineen en limoneen.

Door het verschil in deze bestanddelen ruiken de drie sparoliën heel anders!

Douglas Fir heeft een heldere, bijna citrusachtige geur met minder diepe dennennoten. Siberische spar heeft een intense en enigszins scherpe dennenhout geur.

Verschillen hierin betekenen ook dat elke olie is gespecialiseerd voor een bepaalde vorm van gebruik. Neem hier de Siberische spar, met Kamfeen dat erom bekend staat eigenschappen te hebben die een gezonde ademhaling bevorderen. Daarnaast Bornylacetaat dat het pigment van de huid ondersteund.

Ook bevat Siberian Fir limoneen, een reinigend bestanddeel dat oa het immuunsysteem kan ondersteunen.

Dennenbomen bieden een soort bescherming aan, het aard en verankerd. Siberian Fir kan door de reinigende en beschermende eigenschappen goed gebruikt worden in tijden met ziektekiemen of bacteriën in de lucht.

 

Gebruik

- Siberische spar verzacht de huid bij lichte huidirritaties, verdun naar wens met een draagolie zoals gefractioneerde kokosolie.

- Combineer met gefractioneerde kokosolie en essentiële oliën zoals Eucalyptus of Lemongrass voor een verkwikkende massage. Heerlijk na zware inspanning.

- Masseer Siberische spar in voor kalmerend comfort.

- Verdamp de Siberische spar 's bijvoorbeeld nachts om de diepe slaap te verbeteren. Of overdag voor kalmerend effect.

- Inhaleer rechtstreeks uit het flesje om de lucht te zuiveren en om een ​​helder en gezond ademhalen te bevorderen.

- Verdun in een roller en doe dagelijks op de polsen en onder de voeten als een vorm van bescherming

- Om een ​​lichtere, gelijkmatigere teint te krijgen, voegt u een paar druppels toe aan een lotion of vochtinbrengende crème en brengt u deze dagelijks topisch aan.

- Heel fijn om in te smeren op gewrichten, puur bij mensen maar verdun het in draagolie voor dieren.

- Siberian Fir is een olie die ingenomen zou mogen worden.