Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Supplementen en accessoires

Hondenthee

Ik maak wel eens theetjes voor de hondjes. Kamille en anijs voor de buik, of brandnetel om te ontgiften. Nu dacht ik laat ik daar eens meer mee doen.

De kennis en de kruiden heb ik al.
Daarom nu bij kimzkruiden: Thee voor de hond.

Simpelweg kruiden die een bepaald stukje ondersteuning aanbieden.
Van nature cafeïnevrij, puur natuur. Uiteraard mag je er zelf ook van drinken.

- Happy Belly voor de spijsvertering.

- Doggy Detox om het lichaam te helpen ontgiften

- Chilly Dog. Een rustgevende theemix met onder andere lavendel en valeriaan.

- Feel Better voor herstel en een betere algemene gezondheid.

 

Tekenspray hond

Bellfor ZEComplete Spray ondersteunt de natuurlijke afweer tegen parasieten en teken. De speciale samenstelling zorgt ervoor dat de lichaamsgeur van de hond veranderd en dus afstotend is voor teken en andere parasieten.

Bellfor ZEComplete Spray bevat diverse natuurlijke grondstoffen met een hoge concentratie laurinezuur. 

Dit wordt bereikt door het vet van de larven van de zwarte soldaatvlieg toe te voegen. Het bevat meer dan 60% laurinezuur.

 

Gecombineerd met kokosnoot en zwarte koolzaadolie is de Bellfor ZEComplete (Antiteken) Spray het ideale, natuurlijk alternatief voor de verdediging tegen parasieten. 

Onze Bellfor ZEComplete Spray is een zuiver, natuurlijk product zonder chemische additieven.

Het is tevens geschikt voor het vernevelen van de directe omgeving van de hond (Bijv. slaapplaats, rustplaats enz.) of direct op de huid sprayen.

Bellfor ZEComplete Spray zorgt voor een effectieve bescherming voor een periode van ongeveer 24 uur tegen teken en andere parasieten zoals mijten en vlooien.

  • 1 tot 2x per dag sprayen over een groot gebied op de huid en vacht. Idealiter vóór het uitlaten van de hond.
  • Niet gebruiken op verwonde huid. 
  • De huid gelijkmatig sprayen en het evt lichtjes inmasseren. Vermijd mond- en oogoppervlak. 

 

Natuurlijke vlooienbandjes hond en kat

Ik heb vlooienbandjes gevonden op basis van Neem olie! Deze gaan lang mee in tegenstelling tot essentiële olie die je opnieuw moet aanbrengen.

Persoonlijk vind ik ze wel sterk ruiken (prikkelgevoelig he) dus ik leg ze eerst even ergens uit het doosje voor ik ze omdoe. Ik denk dat de dieren het ook wel sterk vinden ruiken. Maar het is altijd beter als de chemische bandjes! Vooral bij de katten vind ik dat handig want die zijn lastig om oliën op te doen (mijn katten rennen weg als ze een spray zien of horen).

 

Wil je liever natuurlijke essentiële olie inzetten tegen vlooien, gebruik dan de Terrashield (ook in sprayvorm). Veilig voor hond en kat.

De omgeving doe je met OnGuard producten goed reinigen.

Tegen teken kun je evt extra oliën toevoegen aan de spray/druppels van Terrashield, of bovenstaande tekenspray inzetten (werkt ook tegen vlooien en mijten).

 

Immuun poeder kat

Ik zocht nog een natuurlijk middel met propolis, en dat heb ik gevonden! Pure propolis is namelijk veel te geconcentreerd voor een kat. Deze mix is niet alleen handig bij herstel na medicatie of ziekte, maar ook om preventief de gezondheid van uw kat te ondersteunen.

Een functionerend immuunsysteem zorgt ervoor dat het organisme van uw kat optimaal wordt beschermd tegen schadelijke omgevingsinvloeden zoals ziekteverwekkers.

Dit immuunpoeder bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals propolis, rozenbottel, duindoorn en insecteneiwit, die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het versterken van het immuunsysteem.

 

Vermal tegen wormen

De bijzondere combinatie van geselecteerde kruiden zorgt voor een wormvijandige omgeving in de darm van de hond (of kat). Zo wordt het risico verkleind dat wormen en andere darmparasieten zich in de darm vestigen.

Ondersteund gezonde darmen, versterkt immuunsysteem en helpt creëren van een darmomgeving die vijandig staat tegenover gardiërs.

Bellfor Vermal kan voor de profylaxe van een wormbesmetting worden gevoerd. Hiervoor moet de toediening van Bellfor Vermal over een periode van 10 dagen worden gedaan. Voor een langdurige profylaxe dient de toediening van Bellfor Vermal elke drie maanden gedurende 10 dagen worden gedaan.

 

Puur

Ik heb enkele producten van Puur in mijn assortiment omdat ik hier erg goede ervaringen mee heb voor mij en mijn dieren.

Puur Pollen is een fijn product bij allergieën maar ook gewoon heel zuiverend. Ik heb het zelf vaak gebruikt bij hooikoorts, momenteel niet meer nodig door goede vitaminen/mineralen(LLV van doterra).

Puur Hotspot is ook zo'n zuiverend middel, met andere samenstelling. Deze word dus ingezet om hotspots van binnenuit aan te pakken. We kunnen wel zalfjes smeren, maar dat pakt de oorzaak niet. Dit middel doet dat wel!

 

HerbalGem

HerbalGem bevat eik. De eik draagt bij tot het versterken van de vitaliteit en tot het leveren van energie aan het lichaam.

 

Shiimun poeder - voornamelijk op bestelling

De Shiitake wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan waardevolle voedingsstoffen. Daartoe behoren met name belangrijke aminozuren, diverse B-vitaminen, vitamine D en talrijke mineralen zoals zink, ijzer, fosfor, kalium en calcium.

In Azië wordt shiitake gebruikt om het immuunsysteem te versterken, tegen parasieten en om virale en bacteriële infecties te behandelen.

 

De 'Shiimun Vitalizer' bevat naast de shiitake ook nog oa L-Arginine HCL, het belangrijke aminozuur dat de voedingsstoffen naar de spieren bevorderd. Deze variant is geschikt om honden die verzwakt zijn door leeftijd of anderszins uitgeput zijn te helpen om weer vitaal, actief en productief te worden.

 

De 'Shiimun Immuun' bevat biergist, spirulina en echinacea. De voedingsstoffen en vitaminen dragen bij een een verhoogde weerstand. Zo maken parasieten en indringers minder kans!

 

Alle varianten bevatten ook insecteneiwit omdat dit alle essentiële aminozuren bevat en daarmee een toevoeging is op ieder dieet!

 

Gewrichten (op bestelling)

Verschillende studies hebben aangetoond dat juist de combinatie van de afzonderlijke werkzame stoffen een effect heeft dat tot zes keer hoger ligt dan het geïsoleerde gebruik van de afzonderlijke bestanddelen.

Meer dan 500 andere ingrediënten zoals elastine, desmosine en isodesmosine ondersteunen het effect van Ovopet en maken Bellfor gewrichten en botten zo waardevol.

Representatieve veterinaire studies hebben aangetoond dat de eerste resultaten al na 20 dagen worden bereikt. Na 40 dagen was er een hogere activiteit en na 60 dagen was er een aanzienlijke verbetering van de mobiliteit (studie: Aoiz Veterinary Clinic (Pamplona), 2015, Dr. María Martos Sánchez). 

Honden tot 20 kg > 1 capsule per dag.
Honden van 20 kg tot 40 kg >2 capsules per dag.
Honden van 40 kg tot 60 kg > 3 capsules per dag.

 

Bij hevige, chronische pijnklachten raad ik andere middelen aan zoals essentiële olie.