Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Mondverzorging :)

Gepubliceerd op 3 februari 2023 om 15:45

Waarom zou je voor natuurlijke mondverzorging gaan?

Want dat is niet alleen beter voor het milieu, ook beter voor jou! Ik heb bijvoorbeeld best gevoelig tandvlees. En mijn hele leven had ik eigenlijk bloedend tandvlees, vond ik best normaal. Tot ik met Doterra tandpasta begon te poetsen, bleek dat opeens voorbij.. heel raar. Gebruik ik weer even tandpasta tabletten of anders, begint het weer te bloeden.

Nu weet ik waarom deze tandpasta beter voor mij is, naast de antibacteriële oliën die erin zitten..

 

De biologische tandarts deelde het vandaag, doterra tandpasta bevat HAP.

Hydroxyapatiet, ook wel HA of HAP genoemd, is in zijn natuurlijke vorm een calcium die 97% van je tandglazuur en 70% van het dentine in je tanden uitmaakt. De hoge concentratie HAP in de tanden zorgt ervoor dat het tandglazuur ook zo sterk is.

 

Omdat de calcium-fosfaat verbinding identiek is aan de natuurlijke verbinding, wordt HAP zonder problemen door het lichaam geaccepteerd. Het helpt dus de mineralen in je tanden herstellen, fijn als je geen fan bent van de tandarts! (Maarja wie is dat wel he..)

 

In 2019 bleek uit een studie dat het gebruik van hydroxyapatiet tandpasta een stevigere coating op de tanden creëerde dan die gevormd door fluoridetandpasta. Dit hielp om glazuur te versterken voor toekomstige weerstand tegen afbraak.

 

Hydroxyapatietdeeltjes in tandpasta voorkomen ook dat bacteriën zich effectief aan het tandglazuur hechten, net als antibacteriële middelen, maar zonder de eigenlijke bacteriën te doden. Sommige bacteriën zijn namelijk goed voor je mondgezondheid, balans is belangrijk!

 

Ook moet de pH van de mond licht alkalisch blijven om ontstekingen en orale aandoeningen te voorkomen. Deze balans word ook verstoord door chemische middelen. HAP tandpasta helpt tanden resistenter te worden tegen zure pH in de mond, die anders het glazuur sneller zou oplossen en afbreken. Zonder de balans aan te tasten.

 

In het bijzonder is HAP nuttig als je gevoelige tanden hebt. HAP helpt om de open tandbeen-kanaaltjes (tubuli) te dichten, die er vanwege de directe verbinding met de tandzenuw voor zorgen dat je tanden gevoelig zijn. Een tandpasta met HAP, die je dagelijks gebruikt, zal de gevoeligheid daarom merkbaar verminderen.

 

En in mijn geval, dus ook het bloeden van het tandvlees. Want gezonde tanden, geven natuurlijk ook gezonder tandvlees. ^^

 

Deze tandpasta is (zoals de meeste soorten) NIET geschikt voor dieren. Dat komt omdat er Xylitol inzit en dieren het niet uitspugen bij poetsen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.