Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Winterhormonen

Gepubliceerd op 1 februari 2023 om 13:54

In de winter hebben we wat minder serotonine aanmaak, omdat er minder zon is. Serotonine is een van de happy hormonen. Minder happy hormonen, maakt dat we soms een winterdip krijgen.

Gelukkig hebben we ook invloed op de serotonine aanmaak!

Met essentiële oliën natuurlijk. Een studie van Komori e.a. liet in 1995 al zien dat bv Lemon essentiële olie het neuro-endocriene systeem normaliseert.

 

Meer olie tips:

- Bergamot

Veelal bewezen in gebruik bij angsten en depressie. Het is ook een citrusvrucht. Het is een van de beste oliën om geluk op te wekken. Een studie uitgevoerd in Amerika bevestigde dat het verspreiden van essentiële olie van bergamot de niveaus van serotonine in het lichaam verhoogt. Dit is de go-to-olie als je je op een subtiele manier wilt opbeuren.

 

- Roos

Rozenolie werkt niet alleen om de huid te verzorgen, het heeft ook stemmingsbevorderende eigenschappen. Roos maakt je blij, opent je hart en daarom deze olie direct een lift geven. Studies hebben aangetoond dat rozenolie depressies vermindert. Deze zachte olie vermindert ook de adrenaline en stressoren, dat helpt je emoties in evenwicht te brengen.


- Wierook ofwel Frankincense

Dit is een van de belangrijkste oliën, beginnend bij oud gebruik in religieuze omgevingen. Deze olie, afkomstig uit het Midden-Oosten, is een kostbaar goed dat wordt gemaakt van de hars van de boswelliaboom. Het heeft een interessante geur op een aardse manier. Deze olie heeft actieve componenten die een warm kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel. Daartoe kan Frankincense olie angst verminderen. Het herstelt de hormonale balans.

 

- Lemon

In noemde hem al. Citroen essentiële olie wordt gewonnen uit de verse schillen van de citroenvrucht. Als je worstelt met lusteloosheid en uitputting, is dit de beste olie voor jou. Het werkt direct om je stemming te verhogen, eigenlijk doen alle citrus oliën dit. Van Lemon is bewezen dat deze olie de concentratie verhoogt. Met antiseptische en schimmelwerende eigenschappen is deze reinigingsolie ideaal voor uw huishouden, dan geurt je hele huis naar citrus!


- Pepermunt

Peppermint is een must als je op zoek bent naar die natuurlijke oppepper. In een onderzoek is bewezen dat deze olie je lichaam ontspant en tegelijkertijd de hartslag verlaagt. Het is de beste optie als je ook moe bent. Als je een paar druppels verdampt, of in je nek wrijft, merk je het effect. Een natuurlijke energiebooster!


- Kaneel

Cinnamon word vaak in de keuken wordt gebruikt. Dit is een stemmingsverbeterende olie die bij angst en depressie wordt ingezet. Het is ook een verwarmende olie die vaak een herkenning oproept in je gevoel. Bijvoorbeeld de geur van verse koekjes van oma. Dat gevoel herhalen, maakt dan happy hormonen aan. Het heeft talloze gezondheidsvoordelen en maakt je elke keer weer gelukkig. Enkel verdampen of innemen in een gerecht. Het is een sterke olie en zou je huid kunnen irriteren bij opsmeren.

 

- Ylang-ylang

Deze zoetgeurende olie heeft bewezen de bloeddruk te verlagen en hartslag te kalmeren. Als je je angstig voelt of in shock bent, is dit de beste olie om te gebruiken. Voor degenen die last hebben van paniekaanvallen, neem YlangYlang altijd mee om weer een rustig gevoel te creëren.


Probeer vooral uit welke olie bij jou past. Dé olie die jou gelijk dat uit een naar gevoel kan trekken. Essentiële olie komt binnen enkele seconden in je zenuwstelsel en is dus de snelste manier om je gemoed te veranderen!

Ga altijd voor pure etherische oliën en vermijd oliën van lage/geen kwaliteit.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.