Jij en je huisdier in balans

Cody's adventures

Cody is onze herplaatser uit Turkije. Hij maakte geen kans daar in de opvang, en dat terwijl het zo'n zachtaardige lieverd is. Hij is namelijk heel ziek geweest als pup en heeft daardoor een permanent spierspasme.

 

Hij vind echter alles en iedereen leuk. Wat mij het idee gaf om met Cody anderen te gaan helpen. Andere neurodiverse mensen die zelf geen hond hebben.

 

Zelf heb ik namelijk autisme, dat onder andere betekend dat mijn prikkelverwerking geen filter heeft. Dit maakt dat je alles tegelijk binnenkrijgt via je zintuigen, wat erg veel stress geeft. Je zenuwstelsel is altijd in overdrive, altijd alert. Je maakt dus constant stresshormonen aan, wat echt niet gezond is. Het knuffelen met een hond maakt andere, blije, hormonen aan! Daarnaast is het heel aardend om met een hond op de grond te liggen.

Een hond is altijd hier en nu, maakt zich geen zorgen. Een hond geeft geen oordeel over jou, of je anders bent dan anderen. Je ontvangt altijd hun liefde.

 

Wil je Cody's avonturen volgen? Kijk dan op zijn facebookpagina:

Wil je ons helpen? Dat kan!

Zo'n speciale hond is natuurlijk niet goedkoop, maar wij willen hem het beste geven! Gelukkig hebben we een gulle dierenarts die geweldig werk levert.

Daarnaast heeft Cody speciale voeding, medicatie en therapie.

Je steunt me natuurlijk al door spullen uit onze shop te kopen. Ook kun je ons eventueel steunen met een donatie voor oa voeding en therapie van Cody:

Ook kun je voeding of spullen die we nodig hebben doneren!

De hoofdvoeding is niet zo te verkrijgen en koop ik groot in (ook voor de andere dieren). Maar men zou ons wel kunnen steunen met blikjes. Zoals deze bio blikjes met bio Rund of het Insectenvoer van Alsa-nature. Deze krijgt hij iedere ochtend.

Bestel via deze link om ons te steunen:

(via deze link krijgen wij een percentage voor de gemaakte bestellingen die wij doorsturen)

alsa-nature Premium hondenwebshop

Cody mag echter geen Wild/gevogelte/kalf vanwege zijn aanleg voor blaasgruis. En lam lijkt niet zo goed te verteren.

 

Wel zijn de blikjes Rund van Animonda geschikt, deze zijn eventueel te bestellen bij Pets & co Nederweert. Ze hebben deze helaas niet meer standaard in het assortiment.

Andere merken gaan tot nu toe niet zo lekker.

Dagelijkse Supplementen

Cody krijgt multivitamine en daarnaast kruiden en essentiële olie voor zijn zenuwstelsel, blaas en nieren. Het is allemaal best veel, maar we willen hem de beste kans van slagen geven!

Cody krijgt druppels voor zijn blaas.

Dat kan zijn

- Puur Urogeni

- De Groene Os blaas en nieren

- Berberis Vulgaris

Zelf maak ik zalfjes en sprays voor Cody, ik heb gelukkig veel grondstoffen cadeau gekregen hiervoor dus ik kan nog lang vooruit!

Deze multivit is ook van Alsa-nature. Andere goede merken zijn Phytonics en de Groene Os.

Eventueel te bestellen bij sites als MedPets.

Cody krijgt verschillende oliën. Frankincense voor zijn achterhand en voor het immuunsysteem. Copaiba voor te slapen, de urinewegen, spieren en mogelijke pijn. Daarnaast kalmerende geurtjes. Ik gebruik uitsluitend oliën van doterra omdat deze echt puur zijn ze dus inwendig gebruikt mogen worden.

Extratjes

Natuurlijk krijgt Cody genoeg extratjes. Hij mag echter niet alles hebben. Hij is dol op de insectensticks van Vitakraft. Maar als kleine koekjes krijgt hij dagelijks wat van de zakjes van dierenspeciaalzaak Bert Raemaekers Nederweert.

Heel handig, de tandverzorging koekjes bevatten kruiden en actieve kool. Dat is fijn voor Cody's buikje! Bert laat deze koekjes zelf maken, zo weet hij dat er geen toevoegingen inzitten.

 

Ook de echte zalmkoekjes van Pets & co vindt hij heel fijn.

De insectstrips van vitakraft. Oa te krijgen bij Michel, Dierenparadijs Weert

Ook krijgt Cody kauwstaafjes als we van huis gaan of als hij iets moeilijks doorstaan heeft (zoals wassen of behandelingen). Hij krijgt dan bijvoorbeeld van die vieze lamsoren (brr), vissenhuid, of bepaalde vegasnacks die Jenny ook kan verteren (soms wel handig dat ze het allebei mogen hebben). Niet alle vegasnacks zijn van goede kwaliteit helaas. Onderstaande zijn goed, verkrijgbaar bij Bert Raemaekers of Michel (dierenparadijs weert).

Simpelweg inkopen via onze links van alsa nature helpt ons ook!

Voor de promotie krijgen wij namelijk provisie. Ze hebben superfijne producten vind ik zelf. Vooral voor de doggies. Maar ook de visjes zijn heel fijn voor katten, om aan hun dagelijkse omega's te komen.

 

Nu met korting!

€ 5,- korting voor klanten van alsa-nature - Premium hondenvoeding & toebehoren
Ben je al klant bij alsa-nature? Gebruik dan deze kortingscode en ontvang € 5,- korting op je bestelling.
9AQR7NG6

Maandaanbieding Oktober: 18% korting op Hondenbrokken
18% korting op een artikel naar keuze uit de rubriek Droogvoeding
8D9PAMQ5

Thanks for helping!