Jij en je huisdier in balans

Cody's adventures

Cody is onze herplaatser uit Turkije. Hij maakte geen kans daar in de opvang, en dat terwijl het zo'n zachtaardige lieverd is. Hij is namelijk heel ziek geweest als pup en heeft daardoor een permanent spierspasme. Inmiddels zien we hier zeer veel verbetering in met onze supplementen en therapie.

 

Hij vind alles en iedereen leuk. Wat mij het idee gaf om met Cody anderen te gaan helpen. Ik als ervaringsdeskundige, andere neurodiverse mensen helpen die zelf geen hond hebben.

 

Zelf heb ik namelijk autisme, dat onder andere betekend dat mijn prikkelverwerking geen filter heeft. Dit maakt dat je alles tegelijk binnenkrijgt via je zintuigen, wat erg veel stress geeft. Je zenuwstelsel is altijd in overdrive, altijd alert. Je maakt dus constant stresshormonen aan, wat echt niet gezond is. Het knuffelen met een hond maakt andere, blije, hormonen aan! Daarnaast is het heel aardend om met een hond op de grond te liggen.

 

Een hond is altijd hier en nu, maakt zich geen zorgen. Een hond geeft geen oordeel over jou, of je anders bent dan anderen. Je ontvangt altijd hun liefde.

 

Wil je Cody's avonturen volgen? Kijk dan op zijn facebookpagina:

Wil je ons helpen? Dat kan!

Zo'n speciale hond is natuurlijk niet goedkoop, maar wij willen hem het beste geven! Gelukkig hebben we een gulle dierenarts die geweldig werk levert.

Daarnaast heeft Cody speciale voeding, medicatie en therapie.

Je steunt me natuurlijk al door spullen uit onze shop te kopen. Ook kun je ons eventueel steunen met een donatie voor oa voeding en therapie van Cody:

Ook kun je voeding of spullen die we nodig hebben doneren!

De hoofdvoeding is niet zo te verkrijgen en koop ik groot in (ook voor de andere dieren). Maar men zou ons wel kunnen steunen met blikjes. Zoals deze bio blikjes met bio Rund óf het Insectenvoer van Alsa-nature. Deze krijgt hij iedere ochtend.

Bestel via deze link om ons te steunen:

(via deze link krijgen wij een percentage voor de gemaakte bestellingen die wij doorsturen)

alsa-nature Premium hondenwebshop

Cody mag echter géén Wild/gevogelte/kalf vanwege zijn aanleg voor blaasgruis. En lam lijkt niet zo goed te verteren.

 

Wel zijn de blikjes Rund van Animonda geschikt, deze zijn eventueel te bestellen bij Pets & co Nederweert. Ze hebben deze helaas niet meer standaard in het assortiment.

Andere merken gaan tot nu toe niet zo lekker.

Dagelijkse Supplementen

Cody doet het al supergoed maar krijgt nog multivitamine, homeopatische korrels en essentiële olie voor zijn zenuwstelsel, lever, blaas en nieren. Het is allemaal best veel, maar we willen hem de beste kans van slagen geven. En we zien ook de verbetering natuurlijk!

Deze multivit is ook van Alsa-nature. Een ander goede merk is Frama, verkrijgbaar bij Pets & co Nederweert.

Er moet niet teveel calcium of fosfor inzitten. Dat maakt het wel lastig.

Cody krijgt ook nog speciaal voer als haringorganen voor mineralen.

Cody krijgt verschillende oliën. Frankincense voor zijn achterhand en voor het immuunsysteem. Copaiba voor te slapen, de urinewegen, spieren en mogelijke pijn. En Juniper Berry voor de urinewegen en lever. Daarnaast kalmerende geurtjes als Osmanthus. Ik gebruik uitsluitend oliën van doterra omdat deze echt puur zijn ze dus inwendig gebruikt mogen worden.

Extratjes

Natuurlijk krijgt Cody genoeg extratjes. Hij mag echter niet alles hebben. Hij is dol op de insectensticks van Vitakraft. Maar als kleine snack krijgen ze ook de visjes van Alsa-nature, goed voor de omega's!

Omega's zijn heel belangrijk voor onze huisdieren, zeker als ze iets mankeren. Omega's zorgen voor een gezond hart, voor het immuunsysteem, remt ontstekingen en pijnklachten (samen met andere supplementen). We kunnen onze honden ook algenolie hiervoor geven.

Deze insect koekjes gaan ook prima.

Ook de echte zalmkoekjes van Pets & co vindt hij heel fijn (welke hond niet!).

De insectstrips van vitakraft. Oa te krijgen bij Michel, Dierenparadijs Weert

Ook krijgt Cody kauwstaafjes als we van huis gaan of als hij iets moeilijks doorstaan heeft (zoals wassen of behandelingen). Hij krijgt dan bijvoorbeeld van die vieze oren (brr) of bepaalde vegasnacks die Jenny ook kan verteren (soms wel handig dat ze het allebei mogen hebben).

Niet alle vegasnacks zijn van goede kwaliteit helaas. Onderstaande zijn goed, verkrijgbaar bij Bert Raemaekers of Michel (dierenparadijs weert).

Simpelweg inkopen via onze links van alsa nature helpt ons ook!

Voor de promotie krijgen wij namelijk provisie. Ze hebben superfijne producten vind ik zelf. Vooral voor de doggies. Maar ook de visjes zijn heel fijn voor katten, om aan hun dagelijkse omega's te komen.

 

Nu met korting!

Maandaanbieding Februari: 20% korting op Honden-natvoeding
20% korting op een artikel naar keuze uit de rubriek "Natvoeding"

Uw kortingscode: 28G8UBSN

Kortingscode is geldig tot en met 28-02-2023

 

Sponsors

Karin van Dierenosteopathie Weert!

---------------------------------------> https://dierosteopathieweert.nl/

Thanks for helping!