Jij en je huisdier in balans

Wintergreen

Deze wordt niet veel bij dieren ingezet omdat het al snel te veel is. Wil je het bij grote dieren gebruiken, bijvoorbeeld omdat de eigenschappen zo goed passen, zorg dan dat de olie zeer verdund ingewreven wordt en laat altijd eerst ruiken.

Wintergroen essentiële olie wordt verkregen uit de bladeren van een kruipende struik in landelijke bergen van Nepal. De kalmerende en stimulerende eigenschappen van wintergroen zorgen voor een frisse, verkwikkende omgeving. Het belangrijkste chemische bestanddeel in wintergroen is methylsalicylaat, en wordt gebruikt in huidcrèmes en massagemixen om z'n verzachtende eigenschappen.

Eigenlijk zijn wintergroen en berk de enige twee planten ter wereld die van nature dit specifieke chemische bestanddeel bevatten.

Daarom zijn er helaas ook veel nagemaakte oliën in omloop.

Deze olie heeft een ontzettend heilzame werking op vele systemen. In de geschiedenis werd Wintergreen zelfs gebruikt voor ontstekingen, reuma en artritis.

Aromatisch helpt Wintergreen om het bewustzijn te verhogen en zintuigen te stimuleren.

 

Gebruik

  • Voeg 1-2 druppels wintergroen essentiële olie toe aan warm badwater voor een kalmerend bad
  • Wintergroen heeft een verwarmend effect als deze op de huid wordt aangebracht en is uitermate geschikt voor een verzachtende massage
  • Masseer in op de nek en schouders voor een stimulerende, verwarmende sensatie 

 

Let op

Sommige mensen zijn allergisch voor methylsalicylaat! Test eerst, wat doet de geur met jou, en probeer dan eerst verdund op een klein stukje huid.

Niet gebruiken bij epilepsie of tijdens de zwangerschap.