De webshop voor Stichting Hondencentrum Otiz

Wintergreen

Deze wordt niet zo veel bij dieren ingezet omdat het al snel te veel is. Bij grote dieren kan het beter passen. Wil je het bij grote dieren gebruiken, bijvoorbeeld omdat de eigenschappen zo goed passen, zorg dan dat de olie verdund ingewreven wordt. Onderaan deze pagina meer info voor dieren.

 

Wintergroen essentiële olie wordt verkregen uit de bladeren van een kruipende struik in landelijke bergen van Nepal. De kalmerende en stimulerende eigenschappen van wintergroen zorgen voor een frisse, verkwikkende omgeving. Het belangrijkste chemische bestanddeel in wintergroen is methylsalicylaat, en wordt gebruikt in huidcrèmes en massagemixen om z'n verzachtende eigenschappen.

Eigenlijk zijn wintergroen en berk de enige twee planten ter wereld die van nature dit specifieke chemische bestanddeel bevatten.

Daarom zijn er helaas ook veel nagemaakte oliën in omloop.

Deze olie heeft een ontzettend heilzame werking op vele systemen. In de geschiedenis werd Wintergreen zelfs gebruikt voor ontstekingen, reuma en artritis.

Aromatisch helpt Wintergreen om het bewustzijn te verhogen en zintuigen te stimuleren.

 

Gebruik

  • Voeg 1-2 druppels wintergroen essentiële olie toe aan warm badwater voor een kalmerend bad
  • Wintergroen heeft een verwarmend effect als deze op de huid wordt aangebracht en is uitermate geschikt voor een verzachtende massage
  • Masseer in op de nek en schouders voor een stimulerende, verwarmende sensatie 

 

Let op

Sommige mensen zijn allergisch voor methylsalicylaat! Test eerst, wat doet de geur met jou, en probeer dan eerst verdund op een klein stukje huid.

Niet gebruiken bij epilepsie, bloedingsstoornis, of tijdens de zwangerschap.

 

Dieren

Wintergreen is een wat heftige olie. Deze gebruiken we NIET inwendig en ook met topisch gebruik moeten we opletten en goed verdunnen. Verdampen mag wel, niet teveel, hou het op 1-3 druppels in de diffuser.

 

Wintergreen is vooral fijn voor paarden en geweldig voor beenderen. Het zit dan ook in de blend voor de spieren (DeepBlue). Bij uitzondering kunnen we het hiervoor ook bij honden inzetten.

Wintergreen heeft bestanddelen die gas en vocht afdrijven, die de lever en galblaas boosten, circulatie bevorderen etc.

Het kan wat rode huid geven omdat het de bloedcirculatie plaatselijk bevorderd.

Again, niet gebruiken bij epilepsie of met bloedingsstoornis.