Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Herplaatshondjes

Iedereen vind het leuk om hondjes te kijken toch?! Wie weet kun je ze binnenkort in het echt komen bewonderen, bij onze stichting.

Ik heb zelf altijd herplaatsers gehad en vind het geweldig werk wat deze stichtingen doen. De opvang in Turkije heet 'Melez'. Dat betekend gemengd, kruising als in mixrassen. Mensen in Turkije hebben geen interesse in mixrassen, terwijl deze juist zo uniek zijn! Het is zo zwaar wat ze bij de opvang meemaken, hoeveel van de hondjes het niet redden, ondanks alle pogingen..

Sommige hondjes gaan me zo aan het hart dat ik ze graag hier met jullie wil delen. Vaak met een rugzakje. Natuurlijk zijn er ook plaatsbare hondjes zonder rugzakje, maar die zijn soms zo snel al weg. Ik geef graag aandacht aan de wat moeilijk plaatsbare hondjes, die ik allemaal zelf zo zou willen meenemen!

 

Tyler

Lieve Tyler van 1,5 jaar heeft al een huis gehad. Helaas vonden de buren zo'n grote zwarte hond maar eng en gingen dreigen. De eigenaar heeft er met tegenzin voor gekozen om Tyler aan Lisanne van In Safe Hands over te dragen, wetende dat hij hier goed zit.

Hij is ontzettend lief en sociaal en houdt van mensen. Dol op spelen. Minder fan van katten..

Als hij eenmaal zijn eeuwige familie heeft gevonden, zal hij zo'n dankbare, loyale hond zijn!

Barney

Barney is een reu van ongeveer 4 jaar. Hij is redelijk groot, we denken een herdermix.
Onze knappe Barney zou zo graag de opvang verlaten en zijn forever home vinden! Hij is speels, energiek en vrolijk. Hij zou graag een actief leven leiden, waar hij kan rennen en spelen. Hij houdt ook van mensen en wilt graag knuffelen.
Barney gaat goed met andere honden, maar niet met katten.

Al met al, is Barney een vrolijke lieve hond. De opvang is te chaotisch voor hem, als hij overprikkeld raakt blaft hij. Een stabiel, rustig en fijn huisje, waar hij aandacht krijgt van zijn baasjes zou hem heel goed doen.

Barney is op dit moment in Turkije en kan naar Nederland komen zodra hij een adresje heeft voor opvang of adoptie.

DM voor meer info!


De honden komen aan met een microchip, up-to-date met hun vaccinaties, gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd en ontvlooid en getest op hartworm, Ehrlichia, Leishmania en Anaplasma. De honden bezoeken de dierenartsen voor een laatste gezondheidscontrole voordat ze op reis gaan. Indien nodig worden hun tanden gereinigd en worden er röntgenfoto's gemaakt van mogelijke probleemgebieden. Eventuele zorgen of mogelijke gezondheidsproblemen waarvan wij op de hoogte zijn, zullen vooraf met u worden gecommuniceerd.

Köfte

Köfte is een grote jongen en heeft tot nu toe niet veel geluk gehad in het leven. Hij is geadopteerd geweest en weer in de steek gelaten. Köfte is een extreem vrolijke, speelse, energieke en aanhankelijke jongen die zich als een grote pup gedraagt. Hij is een hond die het absoluut verdiend om geliefd worden door een eigen familie en hij zal bekomen als hij een eigen thuis heeft!

 

Shai = in NL

Shai / reu / middelgroot / ~3 jaar
Shai heeft veel meegemaakt voordat hij bij ons kwam… zijn eerste baasje heeft zelf zijn oren gecoupeerd, in plaats van dat te laten doen door een professional, waardoor ze scheef zijn geknipt. Kleine kans dus dat hij toen verdoofd was… Zijn eigenaar heeft Shai bij het asiel gedumpt. Hij is toen gecastreerd en teruggezet op straat toen niemand hem wilde hebben. Hij is nu in NL op zoek naar een rustig huisje. Vanwege zijn soms nog opkomende angsten misschien beter zonder kinderen te plaatsen. Hij kan prima met katten en inmiddels ook met andere honden. In de opvang reageerde hij wisselend op andere honden maar hier is mee geoefend.

Voor Faith haar gebit is ondersteuning nodig, dat kan zijn tandjes poetsen maar ook essentiële oliën kunnen uitkomst bieden zoals Myrrh, Tulsi of Cardamom!

Faith

Faith heeft het niet meezitten. Doordat ze als pup ziek is geweest zijn haar tanden niet geheel doorgekomen. Dat geeft wel een geinig lachje overigens. Haar broertje heeft het niet overleeft. Ze is helaas wat angstig gebleven ondanks dat ze als pup is gevonden. Ze is jong en kan nog goed bijleren! Een rustig plekje zou fijn zijn voor haar.

Faith heeft een maf blafje waardoor het lijkt of ze boos is, maar het gek kopje erbij verteld je wel iets anders ;)

Faith haar aftekeningen vormen leuke hartjes <3

Faith is nog in Turkije, het zal moeilijk zal zijn een passend huisje te vinden voor haar omdat ze bang is. Wel laat ze meer zelfvertrouwen zien dan andere bangetjes in de opvang (zoals Flossie hieronder).

 

Flossie = in NL

Helaas is jonge Flossie erg verlegen bij nieuwe mensen, wat haar kansen een beetje beperkt. Maar wanneer ze je kent is ze vol liefde! We zullen haar voor de eerste periode niet gelukkig maken met een huiselijke omgeving. Voor Flossie zijn we op zoek naar iemand die een stuk grond/land/erf heeft waar zij lekker kan rondscharrelen en verder vrij weinig van haar verwacht wordt.

Waar ze warmte en onderdak kan krijgen, maar niet helemaal vervreemd wordt van mensen. Het meest ideale zou zijn dat ze in een apart deel van het huis of een bijkeuken kan leven en dagelijks mee naar buiten genomen wordt, nog wel interactie houdt met mensen maar niet in huiselijk sfeer. Ze maakt nog steeds stappen en we sluiten zeker niet uit dat ze nooit in een huis zou kunnen wonen. Een rustige prikkelarme omgeving is zeer wenselijk. !Begeleiding met gedragskundige is mogelijk!

 


Geplaatst!

Neva

Neva is een knappe jonge dame van net 1 jaar oud. Toen ze +/- 4 maanden oud was is zij in Turkije van straat gered en opgegroeid in onze opvang. Ze is sinds begin deze maand in Nederland en doet het erg goed. Neva is een vrolijke speelse en blije hond. Binnenshuis heeft ze een aantal dagen moeten wennen om samen met onze hond de ruimte te delen maar dit gaat nu erg goed. Neva kan een aantal uurtjes alleen thuis zijn (tot nu toe met onze hond erbij). Ze is onwijs lief, aanhankelijk en slim. Ze leert erg snel. Ook het wandelen aan de lijn gaat goed. Ze heeft geen interesse in katten en zou hoogstwaarschijnlijk samen met een poezenvriend in huis kunnen wonen.

Ice

Ice is een hele knappe mix Husky. Ze is dol op knuffelen en reageert dolenthousiast als er iemand naar haar toe komt. Ze gaat speels op haar rug liggen dan mag je haar buik kriebelen. Ze is lief en rustig en super aanhankelijk!

Ice is als pup op straat gezet en in haar zoektocht naar voedsel ging ze achter kippen en katten jagen. De buurt was daar niet blij mee en zo kwam ze in de opvang terecht.

Keava

Schitterende Keava zit al ruim 1,5 jaar in de opvang, en ze wil er zo graag uit!

 

Tius

Knappe Tius is zelf naar de opvang gelopen, mager en met pikzwarte diarree konden ze niet anders dan hem binnen te laten. Met de infectie onder controle begon Tius weer te eten.

 

Kenna

Kenna is ongeveer 6 jaar oud en heeft haar hele leven aan de ketting vast gezeten. Ze werd gebruikt als waakhond en kreeg alleen oud brood gevoerd. Je kon aan haar vacht in haar nek zien waar de ketting in haar huid sneed. Toen ze bij ons kwam was het enige leven dat ze kende een oncomfortabel in gevangenschap. Haar baasje gaf haar aan ons toen ze haar niet meer nodig hadden. Eindelijk kon ze rondlopen, rennen en spelen. Kenna is makkelijk, lief en volgzaam. Maar ze moet nog leren om alleen thuis te blijven. In huis wonen is natuurlijk ook heel wat anders dan in Turkije in de zand buiten.

Saxon

Slimme Saxon probeert al maanden gered te worden, maar ondanks zijn knappe uiterlijk wilde niemand hem.  Omdat het huis van Funda helemaal vol stond met zieke en gewonde honden, behandelde ze Saxon op straat en bleef hij dicht bij haar huis geduldig wachten tot zijn behandeling klaar was. Toen hij eenmaal beter was, verdween hij een tijdje, om even later met een blessure voor haar huis te verschijnen.

Kun je niet adopteren, het is heel belangrijk om opvanggezinnen in NL te hebben, dat maakt het plaatsen van hondjes veel sneller en makkelijker!