Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Slaaptekort

Gepubliceerd op 14 juli 2022 om 14:57

Misschien weet je wel dat slecht slapen niet gezond is. Maar weet je dat het dodelijk is?

 

De minste mate van slaaptekort zorgt al voor minder concentratie en reactievermogen, wat voor ongelukken zorgt. Terwijl in onderzoek blijkt dat mensen zich absoluut niet bewust zijn van dit verminderde reactievermogen.

Vermoeid autorijden is net zo schadelijk als met alcohol op autorijden. Er gebeuren zelfs meer ongelukken door dan door beschonken bestuurders.

 

Een slaaptekort heeft daarnaast grote invloed op je immuunsysteem, bloedsuikerspiegel en je kans op dementie. Kort slapen vergroot de kans dat kransslagaders dichtslibben of breken. Daarnaast heeft het veel invloed op je hormonen waardoor depressie, angststoornissen en suïcidaliteit om de hoek komen kijken. En ja, je kan er flink door aankomen.. (hormonen door de war)

 

Herstellen van een periode van minder slaap lijkt onmogelijk. In de eerste dagen kan het zelfs erger worden. De hersenen kunnen het niet bijwerken.

Voorkom het dus! Hulp bij slaap is er genoeg. En nee dan bedoel ik geen medicatie want dit gooit je slaapbalans door de war. Het evenwicht tussen REM-slaap en non REM-slaap word verstoord door slaapmedicatie, alcohol en koffie. En die balans is juist nodig voor gezonde hersenen en een goed herstel.

 

Aromatherapie is al eeuwen de remedie om mee in slaap te vallen. De geur komt direct in je limbisch systeem van de hersenen waardoor je andere stofjes aan gaat maken.

 

Lavendel is bijvoorbeeld veelgebruikt. Maar niet iedereen is dol op lavendelgeur. Serenity blend is een manier om van de voordelen van lavendel te genieten, zonder de uitgesproken geur hiervan. Samen met aardende oliën is Serenity dé formule om mee in slaap te vallen.

Cedarwood is een aardegeurtje. Voor de mensen die piekeren en even uit hun hoofd moeten komen voor bedtijd. Cedarwood is tevens veel geliefd door onze huisdieren, die hier ontspanning uithalen.

Het doTERRA Serenity Restful Complex is een krachtig product dat essentiële olie van lavendel, citroenmelisse, passiebloem, Duitse kamille en L-theanine bevat, die bekend staan om hun ontspannende voordelen. Deze softgels helpen mij met name met doorslapen, en dat zonder je balans te verstoren zoals slaapmedicatie doet.

 

Mijn slaapset bevat drie producten om jou te ondersteunen in je slaapproces. Uiteraard laten deze producten je niet eerder naar bed gaan, dat is jouw taak.

 

Vraag gerust advies of neem een samplepakket om te ontdekken welk geurtje bij jou past!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.