Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Katten vlees voeren?

Gepubliceerd op 17 juli 2022 om 14:23

Voor katten kan het veel voordeel hebben om ze vlees te voeren. Ze krijgen zo vanzelf meer vocht binnen, dus voor de nieren (en darmen!) is dat prettig. Bij onze honden kunnen we eventueel nog wat water over het voer doen, maarja katten willen dat waarschijnlijk niet opeten.

Een brok bevat vaak granen, zouten of andere toevoegingen. Daarnaast kunnen er door droge voeding mineralenophopingen ontstaan in o.a de blaas, waardoor blaasgruis ontstaat.

Natvoer is niet altijd van goede kwaliteit, vaak is het bewerkt. Wil je een kat enkel natvoer geven is het ook ontzettend duur, het bevat 90% water dus je moet er veel van voeren. Vaak zitten er ook onnodige toevoegingen in.

Wat wel goede merken zijn:

Canagan, RAW76, Devini, Evo 95, Celtic Connection, Animonda, Edgar & Cooper, Trive, Ziwi Peak, Wild freedom, Wellness Core NATVOER.

 

Betere merken natvoer. Je ziet het ook aan de ingrediënten en hoe het voer eruit ziet.

 

Uiteraard kunnen we hier samen naar kijken.

Maargoed dan moet je best veel blik op een dag geven. Daarom voer ik mijn katten liever biologisch luchtgedroogd vlees. Voor behoud van mineralen is dit voer niet met warmte behandeld. Want bij brokken gaan er helaas wel vitaminen en mineralen verloren. Bij deze gedroogde stukjes doe je zelf water en dan word het zacht. Het is minder lastig (en vies) als vlees uit de diepvries. Het is biologisch en makkelijk verpakt (houdbaar buiten vriezer).

In de shop te vinden.

Er zijn ook andere opties. De meeste diepvriesworsten zijn helaas niet geweldig van kwaliteit. Merken als Bandit, Carnibest bio of Darf/PETT bio zijn wel in te zetten, die laatste heeft zelfs burgertjes die zijn makkelijk te portioneren. Het is bijvoorbeeld te bestellen op DARF.nl of florisvlees.nl

Dit bestellen kan lastig zijn, zeker als je maar 1 kat hebt en je niet de hele vriezer vol wilt hebben. Neem dan contact op, kijken we samen wat handig is.

 

Ineens vlees voeren kan ook een uitdaging zijn, meng het even met het oude voer, of met natvoer dat ze lekker vinden. Katten moeten vaak wennen aan nieuwe dingen (behalve die van mij, die eten het zonder problemen op). Gelukkig heb ik er al successen mee behaald en ik hoor het ook steeds meer om me heen.

 

Let op dat je voeding geen erwten of linzen bevat, dit blijkt namelijk de opname van taurine te verstoren. 'Graanvrij' is niet altijd beter..

Nu ook verkrijgbaar, een handige BOX kattenvoeding, om goede merken eens uit te proberen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.