Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Guasha massage

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 13:46

Een Guasha steen word gebruikt in een speciale massagetechniek. Dit wordt ook vaker bij dieren toegepast, vandaar dat het mijn aandacht trok. Je voelt de massage diep inwerken. Je merkt gelijk waar je weefsels vast zaten (oef!).

 

He is een Chinese massagetechniek waarbij er met deze edelstenen over de huid wordt 'geschraapt'. Behandel de plekken waar blokkades zijn, om de energie weer los te maken.

Deze techniek kan rode verkleuringen op de huid achterlaten. Dat kan best heftig uitzien! Bij erge blokkades, is de kleur heftiger dan bij lichte blokkades. Misschien heb je dan ook wat teveel druk gebruikt. Echter wordt de huid niet beschadigd en zou de verkleuringen binnen enkele dagen weg moeten trekken. Een verandering is meteen te merken.

 

Een massage kan de doorbloeding stimuleren en daarmee ook helpen bij pijnklachten. Het stuurt afvalstoffen afvoer aan, en zou daarom een detox effect kunnen geven. Het ondersteund het immuunsysteem en breng emoties weer beter in evenwicht.

 

Ook kunnen we hier oliën bij gebruiken. Eerst word de huid ingesmeerd met een olie (let op dat de steen hiertegen bestand is), en dan begint de massage. Je kan de olie ook erna gebruiken zodat je steen niet onder de olie komt te zitten en glad gaat worden. Men kan ook de steen wat nat maken met water voor de massage. Dit mits de edelsteensoort tegen water kan natuurlijk, voor Jade en Rozenkwarts is dat prima.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.