Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Nieuwe voeding erbij!

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 15:59

Eindelijk heb ik goede kwaliteit voeding gevonden. Deze is biologisch en luchtgedroogd.

 

Luchtdrogen is een van de oudste methoden om voedsel te bewaren. Tegenwoordig hebben we machines die het droogproces doen. Deze machines hebben een unieke eigenschap. Ze kunnen lucht met een lage temperatuur genereren die vocht uit het voedsel verdampt. Zo wordt het niet te warm en worden warmtegevoelige voedingsstoffen beschermt. Het is ook een effectieve manier om potentiële bacteriën te verwijderen en gisten en schimmels te voorkomen.

 

Normale brokjes worden vervaardigd in een proces dat "extrusie" wordt genoemd. Het extrusieproces is als volgt:

- Veel ingrediënten worden verwerkt/gekookt nog voordat ze de fabriek bereiken (bijvoorbeeld vleesmaaltijden). Dat betekent dat er al veel minder voedingsstoffen over zijn.
- De verwerkte ingrediënten worden vervolgens opnieuw verhit met stoom tot enkele honderden graden en onder hoge druk gezet tot er een egale pasta ontstaat.
- Deze pasta wordt vervolgens in gelijkmatige vormen gesneden en in een droogoven op hoge temperatuur geplaatst.
- Ten slotte wordt het product in zakken verpakt en verlaat het de fabriek.

Extrusie is zeer effectief in het creëren van veel voedsel in een zeer korte tijd, maar er gaat ook wat verloren. Het vernietigt veel van de essentiële voedingsstoffen die uw huisdier nodig heeft vanwege de vele rondes van koken/verwarmen, extreme temperaturen en druk.
De niveaus van eiwitten, vitamines en antioxidanten zijn allemaal minder vanwege de hoge temperaturen, wat de algehele voedingswaarde van het voedsel aanzienlijk verlaagt.

 

Maar zijn er dan geen voedingsstoffen meer? Nou nee, er worden weer kunstmatige conserveermiddelen en vitaminesupplementen toegevoegd om de verloren voedingsstoffen te "balanceren".

 

Dus:

Vitamine C, E, B-1, B-6, B-9, antioxidanten en Omega 3 & 6 vetzuren zijn allemaal erg gevoelig voor warmte. Deze vitamines worden vaak vernietigd onder hoge temperaturen, wat het geval is bij een normale brok.

Bij drogen aan de lucht worden daarentegen veel lagere temperaturen gebruikt.

 

De ingrediënten worden gedroogd zonder de van nature voorkomende voedingsstoffen en enzymen in het voedsel aan te tasten. Daarom zie je meestal geen lange ingrediëntenlijsten op luchtgedroogde diervoedingsproducten.

Vanwege de lage temperaturen wordt aan de lucht gedroogd huisdiervoer net zo voedzaam beschouwd als rauw vlees, omdat de ingrediënten dezelfde voedingskwaliteit behouden als in hun verse staat. Het is alleen een stuk gemakkelijker te bewaren en voeren.

 

Tevens heeft het kattenvoer in onze shop enkelvoudige eiwitten, dat het makkelijk maakt bij een intolerantie voor bepaald eiwit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.