Autisme, honden en natuurlijke producten voor mens & dier.

Wie help jij vandaag?

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 14:14

Deze kinderen worden geholpen als jij een flesje Cardamom essentiële olie koopt, hoe makkelijk kan het zijn om je medemens te steunen.

 

Guatemala is 's werelds grootste exporteur van kardemom voor de specerijenmarkt. De productiemarkt voor kardemom is echter historisch gezien nogal onstabiel geweest in Alta Verapaz. Omdat dit gebied zo afgelegen is en het vervoer zo moeilijk, hebben kleine boeren vaak weinig keuze en zijn ze doorgaans gedwongen hun kardemom tegen lagere prijzen aan tussenpersonen te verkopen.

De tussenhandelaren verkopen de kardemom vervolgens door tegen hogere prijzen. Deze uitwisseling zorgt ervoor dat de boeren economisch in een lastig parket zitten terwijl ze proberen kardemom van hoge kwaliteit te produceren en winst te maken op hun gewassen.

Door samen te werken met doTERRA in een Co-Impact Sourcing-programma, ontvangen kardemomtelers in Guatemala verschillende voordelen door samen te werken binnen coöperaties.

Ten eerste zijn kleine boeren in staat om voorspelbare, stabiele inkomens voor hun gezinnen te verdienen, en ook om deel te nemen aan de collectieve voordelen die door de coöperaties worden geboden, waaronder middelen en technische bijstand voor verbeterde methoden voor het kweken van hun kardemomplanten.

Dergelijke collectieve voordelen stellen leden vaak in staat om betere prijzen te krijgen voor landbouwinputs, betere toegang tot financiële instrumenten en toegang tot droogfaciliteiten in collectief bezit, waardoor de oogsters een eerlijke prijs krijgen voor hun kardemomproductie.

Bovendien draagt ​​doTERRA een deel van de aankoop van elke kilogram kardemom rechtstreeks bij aan de oogstgemeenschappen om scholen, ziekenhuizen en andere gemeenschapsbevorderende projecten te bouwen voor een beter leven.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.