Jij en je huisdier in balans

Voor dieren

Op deze pagina vind je de informatie over de verschillende voeding en supplementen die ik specifiek voor dieren heb uitgezocht. Dit zijn producten die ik zelf ook aan mijn dieren geef, enkel natuurlijk en beste kwaliteit!

 

Voeding

Luchtgedroogde voeding

Voor het optimale behoud van voedingsstoffen is deze voeding luchtgedroogd en niet met warmte behandeld. Want bij brokken gaan er helaas wel vitaminen en mineralen verloren.

Vers vlees is niet altijd handig om te voeren. Ook is de kwaliteit vaak twijfelachtig, niet constant. En je hebt er een grote diepvries voor nodig.

Luchtgedroogde voeding kan gewoon op kamertemperatuur bewaard worden. Een klein zakje gaat lang mee doordat je zelf het water toe gaat voegen per maaltijd. Een kat heeft zo bijvoorbeeld maar 10 gram voeding nodig per kg lichaamsgewicht (3kg kat heeft 30 gram voeding per dag nodig).

Je doet dit in lauwwarm water voor ongeveer een half uur, zodat het weer een massa wordt.

Ik heb luchtgedroogde voeding voor honden en voor katten. Voor katten is er namelijk weinig op de markt hier, vandaar dat ik het zelf ben gaan verkopen.

 

Momenteel heb ik op voorraad:

- Hondenvoeding Eend 1 kg (met veggiemix)

- Hondvoeding Rund 1kg (met kruiden)

- Hond of kat Rund zonder kruiden/veggies

- Kattenvoeding Vis 250 gram

- Topper voor over de vleesvoeding: Kruiden/groentenmix 1 kg

 

Je zult zien dat een klein zakje lang meegaat. Meng evt het in het begin met wat goed natvoer (Core, Canagan, Almo etc.) om ze te laten wennen aan de nieuwe geur en structuur.

 

Voor honden zijn er meerdere varianten op de markt. Overige smaken gaan voor nu enkel op bestelling (mogelijk komen daar verzendkosten bij).

 

Insectenvoeding

We kennen het al langer voor honden maar voor katten is het even zoeken om een goede hypoallergene brok te vinden. Ik vind insectenvoeding prettig omdat het een vanwege de hoogwaardige eiwitten en goede opneembaarheid. Ook ontlast het de nieren, wat nogal belangrijk is bij katten specifiek.

Deze brok heeft geen granen of suikers maar wel de belangrijke omega's.

 

Daarnaast is insectenvoeding een topper in duurzaamheid!

 

Ook voor de hond natuurlijk, op bestelling:

Hoogwaardig graanvrij hondenvoer op basis van insecten, krokante brok. Heeft een zeer laag purine gehalte (17,16mg / 100g).

 

  • Insecten-eiwit (82%) met een hoge verteerbaarheid
  • Eiwitbron met een zeer laag allergiepotentieel
  • Rijk aan natuurlijke vitaminen, mineralen (sporenelementen) en antioxidanten
  • Hoog percentage omega-3 vetzuren
  • Inuliene (FOS) voor een gezonde en resistente darmflora
  • Prebiotica verhogen de efficiëntie van het immuunsysteem

 

Supplementen

Hondenthee NIEUW

Ik maak wel eens theetjes voor de hondjes. Kamille en anijs voor de buik, of brandnetel om te ontgiften. Nu dacht ik laat ik daar eens meer mee doen.

De kennis en de kruiden heb ik al.
Daarom nu bij kimzkruiden: Thee voor de hond.

Simpelweg kruiden die een bepaald stukje ondersteuning aanbieden.
Van nature cafeïnevrij, puur natuur. Uiteraard mag je er zelf ook van drinken.

- Happy Belly voor de spijvertering.

- Doggy Detox om het lichaam te helpen ontgiften

- Chilly Dog. Een rustgevende theemix met onder andere lavendel en valeriaan.

- Feel Better voor herstel en een betere algemene gezondheid.

 

Gewrichten

Verschillende studies hebben aangetoond dat juist de combinatie van de afzonderlijke werkzame stoffen een effect heeft dat tot zes keer hoger ligt dan het geïsoleerde gebruik van de afzonderlijke bestanddelen.

Meer dan 500 andere ingrediënten zoals elastine, desmosine en isodesmosine ondersteunen het effect van Ovopet en maken Bellfor gewrichten en botten zo waardevol.

Representatieve veterinaire studies hebben aangetoond dat de eerste resultaten al na 20 dagen worden bereikt. Na 40 dagen was er een hogere activiteit en na 60 dagen was er een aanzienlijke verbetering van de mobiliteit (studie: Aoiz Veterinary Clinic (Pamplona), 2015, Dr. María Martos Sánchez). 

Honden tot 20 kg….. 1 capsule per dag.
Honden van 20 kg tot 40 kg…..2 capsules per dag.
Honden van 40 kg tot 60 kg…..3 capsules per dag.

Ik kan grotere potjes bestellen.

 

Bij hevige, chronische pijnklachten raad ik andere middelen aan.

 

Tekenspray hond

Bellfor ZEComplete Sproeien ondersteunt de natuurlijke afweer tegen parasieten en teken. De speciale samenstelling zorgt ervoor dat de lichaamsgeur van de hond wordt veranderd en dus afstotend voor teken en andere parasieten.

Bellfor ZEComplete Sproeien bevat diverse natuurlijke grondstoffen met een hoge concentratie laurinezuur. 

Dit wordt bereikt door het vet van de larven van de zwarte soldaatvlieg toe te voegen. Het bevat meer dan 60% laurinezuur.

 

Gecombineerd met kokosnoot en zwarte koololie zijn de Bellfor ZEComplete (Antiteken) Sproeien het ideale, natuurlijk alternatief voor de verdediging tegen parasieten. 

Onze Bellfor ZEComplete Sproeien is een zuiver, natuurlijk product zonder chemische additieven.

Het is tevens geschikt voor het vernevelen van de directe omgeving van de hond (Bijv. slaapplaats, rustplaats enz.) of direct op de huid vernevelen.

Bellfor ZEComplete Sproeien zorgt voor een effectieve bescherming voor een periode van ongeveer 24 uur tegen teken en andere parasieten zoals mijten en vlooien.

  • 1 tot 2x per dag vernevelen over een groot gebied op de huid en vacht. Ideaal voor het uitlaten van de hond.
  • Niet gebruiken op verwonde huid. 
  • De huid gelijkmatig vernevelen en het lichtjes masseren. Vermijd mond- en oogoppervlak. 

 

Immuun poeder kat

Ik zocht nog een natuurlijk middel met propolis, en dat heb ik gevonden! Deze mix is niet alleen handig bij herstel na medicatie of ziekte, maar ook om preventief de gezondheid van uw kat te ondersteunen.

Een functionerend immuunsysteem zorgt ervoor dat het organisme van uw kat optimaal wordt beschermd tegen schadelijke omgevingsinvloeden zoals ziekteverwekkers.

Dit immuunpoeder bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals propolis, rozenbottel, duindoorn en insecteneiwit, die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het versterken van het immuunsysteem.

 

Vermal tegen wormen

De bijzondere combinatie van geselecteerde kruiden zorgt voor een wormvijandige omgeving in de darm van de hond (of kat). Zo wordt het risico verkleind dat wormen en andere darmparasieten zich in de darm vestigen.

Ondersteund gezonde darmen, versterkt immuunsysteem en helpt creëren van een darmomgeving die vijandig staat tegenover gardiërs.

Bellfor Vermal kan voor de profylaxe van een wormbesmetting worden gevoerd. Hiervoor moet de toediening van Bellfor Vermal over een periode van 10 dagen worden gedaan. Voor een langdurige profylaxe dient de toediening van Bellfor Vermal elke drie maanden gedurende 10 dagen worden gedaan.

 

Shiimun poeder

De Shiitake wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan waardevolle voedingsstoffen. Daartoe behoren met name belangrijke aminozuren, diverse B-vitaminen, vitamine D en talrijke mineralen zoals zink, ijzer, fosfor, kalium en calcium.

In Azië wordt shiitake gebruikt om het immuunsysteem te versterken, tegen parasieten en om virale en bacteriële infecties te behandelen.

 

De 'Shiimun Vitalizer' bevat naast de shiitake ook nog oa L-Arginine HCL, het belangrijke aminozuur dat de voedingsstoffen naar de spieren bevorderd. Deze variant is geschikt om honden die verzwakt zijn door leeftijd of anderszins uitgeput zijn te helpen om weer vitaal, actief en productief te worden.

 

De 'Shiimun Immuun' bevat biergist, spirulina en echinacea. De voedingsstoffen en vitaminen dragen bij een een verhoogde weerstand. Zo maken parasieten en indringers minder kans!

 

Alle varianten bevatten ook insecteneiwit omdat dit alle essentiële aminozuren bevat en daarmee een toevoeging is op ieder dieet!