Jij en je huisdier in balans

Voor mensen

Men kan een olie inhaleren voor het aroma, topisch op de huid aanbrengen, of innemen mits de olie daar geschikt voor is.

 

Het aroma wordt meestal gebruikt om je emotie en gemoedstoestand te beïnvloeden. Via de neus komt het ontzettend snel in het zenuwstelsel. Het aroma kan ook worden opgenomen door aan te brengen op pols of nek natuurlijk.

 

Insmeren kan ook wanneer de olie specifieke voordelen voor de huid heeft. Lavendel, Copaiba en Frankincense worden hier veel voor gebruikt. Vaak wordt de olie dan verdunt in een draagolie zoals gefractioneerde kokosolie. Ook kan men de essentiële olie mengen in je favoriete cremé of ander huidverzorgingsproduct.

Een andere reden om de olie te smeren is als je de geur niet prettig vindt, maar wel de voordelen wilt ervaren. Smeer dan de olie onder je voeten! Hier bevinden zich grove poriën waardoor de essentiële olie snel opgenomen wordt. Ook is dit een plek die minder gevoelig is voor huidirritatie.

 

Innemen richt zich op de lichamelijke werking, bijvoorbeeld om de spijsvertering te ondersteunen, om het celherstel te ondersteunen of om te helpen bij een betere nachtrust. Neem nooit teveel druppels op een dag in, aangezien deze ontzettend geconcentreerd zijn. Je zou ten slotte ook geen 10 sinaasappels of citroenen op een dag eten. Er zijn ook vaak capsules te krijgen om het gebruik wat makkelijker te maken.

 

Kom je er zelf niet uit, vraag een gratis gesprek aan:


Voor dieren

De olie wordt vaak ingezet bij honden en zeker bij paarden. De Balance kan een paard ontspannen voor dat er iets spannends gebeurd. De Terrashield kan insecten afweren bij een boswandeling.

Voor katten is het iets meer opletten, ze zijn gevoelig voor sterke geuren, hieronder een lijstje. Katten missen het enzym glucuronidase en kunnen daarom fenolische verbindingen in etherische oliën niet afbreken. Hier kunnen ze heftige klachten van krijgen.

Geef ze dus altijd de kans om de ruimte met een verdamper te verlaten en geef nooit zomaar iets inwendig! Men kan honden beter masseren met olie dan bij katten, omdat ze het met wassen op zouden kunnen likken.

 

veilig voor katten:

Lavendel

Roomse Kamille

Frankincense

Helichrysum
Lemongrass
Cedarwood
Arborvitae
Cardamom
Marjoram
Sandalwood
Geranium
Myrrh
Juniper berry
Spikenard
Zengest
Terrashield
Balance

Altijd verdunnen voor een kat!
1 druppel eo met 5-15 ml olie

 

Vermijden bij katten:

Basilicum, berk

citrusoliën (bergamot, grapefruit, citroen, limoen, sinaasappel, mandarijn), kaneel, kruidnagel, Eucalyptus, dille, venkel, teatree, oregano, pepermunt, tijm, rozemarijn, spearmint en wintergreen.

 

Vermijden bij honden:

Berk, Teatree en Wintergreen.

 

Verdun altijd iedere olie bij topisch gebruik!

 

Wees voorzichtig met hete oliën zoals: Oregano, Cassia, Kaneel, Kruidnagel en Tijm.

 

Aanvraag Sample essentiële olie

Wil je eerst een sample uitproberen? Vraag het hier aan!