Jij en je huisdier in balans

Voor mensen

Men kan een olie inhaleren voor het aroma, topisch op de huid aanbrengen, of innemen mits de olie daar geschikt voor is.

 

Het aroma wordt meestal gebruikt om je emotie en gemoedstoestand te beïnvloeden. Via de neus komt het ontzettend snel in het zenuwstelsel. Dit kan door enkele druppels in een verdamper oftewel diffuser te doen, samen met water. Gebruik nooit een oliebrander! Dit veranderd de samenstelling van de olie.

Het aroma kan ook worden opgenomen door aan te brengen op pols of nek natuurlijk.

 

Insmeren kan ook wanneer de olie specifieke voordelen voor de huid heeft. Lavendel, Copaiba en Frankincense worden hier veel voor gebruikt. Vaak wordt de olie dan verdunt in een draagolie zoals gefractioneerde kokosolie. Ook kan men de essentiële olie mengen in je favoriete cremé of ander huidverzorgingsproduct.

Een andere reden om de olie te smeren is als je de geur niet prettig vindt, maar wel de voordelen wilt ervaren. Smeer dan de olie onder je voeten! Hier bevinden zich grove poriën waardoor de essentiële olie snel opgenomen wordt. Ook is dit een plek die minder gevoelig is voor huidirritatie.

 

Innemen richt zich op de lichamelijke werking, bijvoorbeeld om de spijsvertering te ondersteunen, om het celherstel te ondersteunen of om te helpen bij een betere nachtrust. Neem nooit teveel druppels op een dag in, aangezien deze ontzettend geconcentreerd zijn. Je zou ten slotte ook geen 10 sinaasappels of citroenen op een dag eten. Er zijn ook vaak capsules te krijgen om het gebruik wat makkelijker te maken.

 

Ook zijn er oliën met reinigende bestanddelen die je naast de heerlijke geur kan inzetten om je huis op een natuurlijke manier te poetsen, vooral fijn met kinderen en huisdieren! Lees onder andere over natuurlijk schoonmaken in dit gratis magazine (download).


Voor dieren

De olie wordt vaak ingezet bij honden en zeker bij paarden. De Balance kan een paard ontspannen voor dat er iets spannends gebeurd. De Terrashield kan insecten afweren bij een boswandeling.

Voor katten is het iets meer opletten, ze zijn gevoelig voor sterke geuren, hieronder een lijstje. Katten missen het enzym glucuronidase en kunnen daarom fenolische verbindingen in etherische oliën niet afbreken. Hier kunnen ze heftige klachten van krijgen.

Geef ze dus altijd de kans om de ruimte met een verdamper te verlaten en geef nooit zomaar iets inwendig! Men kan honden beter masseren met olie dan bij katten, omdat ze het met wassen op zouden kunnen likken.

 

Laat dieren altijd eerst snuffelen!

Zo ontdek je of ze een olie kunnen waarderen of niet, ze kunnen heel goed zelf kiezen.

 

Waar moet je op letten?!

Wanneer je essentiële oliën verdampt in de buurt van huisdieren, zijn er een aantal punten om op te letten, om het veilig te gebruiken.

- Gebruik alleen PURE merken essentiële olie van goede kwaliteit!

- Zorg ervoor dat de dieren de ruimte kunnen verlaten, zet de verdamper niet te dicht bij een slaapplek.

- Zorg ervoor dat ze niet in de verdamper kunnen en de verdamper niet om kunnen stoten. Ze mogen het water niet oplikken.

- Druppel maar max 3 druppels van 1 soort olie erin, dat is genoeg!

- Pas op met Teatree en hete oliën zoals kruidnagel, kaneel, oregano etc

- Gebruik olie niet in neus, oren, ogen etc.

Poetsen met essentiële olie is over het algemeen veiliger met de oliën dan algemeen gebruikte (chemische middelen). Er is ook een speciale reiniger, de On guard reiniger, te vinden tussen de sprays.

 

veilig voor katten:

Lavendel

Roomse Kamille

Frankincense

Helichrysum

Blue Tansy

Balsam Fir
Lemongrass
Cedarwood

Clary sage
Cardamom

Copaiba
Sandalwood
Geranium
Myrrh
Spikenard
Terrashield
Balance

Vetiver

Altijd verdunnen voor een kat:
1 druppel eo met 5-15 ml olie.

Gebruik niet teveel oliën tegelijk.

 

Liever vermijden bij katten:

Berk, kaneel, kruidnagel, teatree, oregano, tijm, pepermunt, spearmint en wintergreen.

 

Liever vermijden bij honden:

Berk, Teatree en Wintergreen.

 

Verdun altijd iedere olie bij

topisch gebruik!

 

Wees voorzichtig met hete oliën zoals: Oregano, Cassia, Kaneel, Kruidnagel en Tijm.

 

Aanvraag Sample essentiële olie

Wil je eerst een sample uitproberen? Vraag het hier aan!